Докарване на кола от Германия

Dec 26, 2021Полезно

Докарване на кола от Германия се налага на всеки, който е решил да си закупи кола от там. Като цяло автомобилите в тази Европейска страна се славят с най-добро качество, защото техните водачи се грижат за добрата им поддръжка. Вариантите да си закупите кола от Германия са два – или да я купите от частно лице, или непосредствено от търговец. Разбира се и при двата варианта си имат плюсове и минуси, като все пак закупуването на кола на старо донякъде си е въпрос на късмет.

Докарване на кола от Германия с фирма за превоз.

Обикновено избирайки си автомобил от търговец, той урежда всичко за неговия износ. Така няма да трябва да се занимавате с издаването на регистрационни табели за транзит или пък износ. От друга страна, когато купувате кола от собственик, сте много по-сигурни за нейното качество и знаете, че няма допълнителни промени по нея. Все пак закупуването на кола от Германия, донякъде ви осигурява качество, защото там всички коли преминават строги технически прегледи за изправност. Тъй, като колите за износ не подлежат на задължителна гаранция, то може да се пазарите и за сваляне от цената, но разбира се, в разумни граници. Освен закупуването на добър и качествен автомобил, докарването му до България е втората Ви грижа. Ако решите да го докарате сами е много по-трудоемко, а и не винаги възможно.
Най-удачното решение в случая е използването на сертифицирана фирма за превози, която е напълно наясно с условията за износ и превоз. Така елиминирате риска от евентуален пътен инцидент, ако сами докарвате автомобила до България, защото все пак и това трябва да се предвиди, като ситуация. Най-добре е, когато купувате кола от Германия или друга държава да се уверите, че всичко написано в договора отговаря на истината, тъй като, покупката на автомобил не се удостоверява от нотариус. Важно е да изискате от собственика на колата или търговеца, в зависимост от къде я купувате, да ви представи TUV сертификат. Този сертификат доказва техническата изправност на автомобила.

Транспорт на кола от Германия може да стане много бързо, лесно и безопасно, когато добре сте подредили приоритетите си и ползвате професионалните услуги на фирма за превоз.

Свържете се с нас и попитайте за нашите условия за превоз.